e Základní škola Dambořice - Jídelníček

Jídelníček



Od: 25. 6. 2018 do 29. 6. 2018


 Polévka
Hlavní chod
PondělíHrachová(1,9)
Masová směs v džuveč omáčce,rýže s kuskusem(1)
ovocný kompot, ochucená voda
ÚterýDrůbe vývar se zavářkou (1,9)
Hovězí maso,rajská omáčka,knedlík(1,3,7)
nektarinka, džus, voda
StředaMinestrone9)
Těstovinový salát s kuřecím masem (1)
melooun, ovocný džus, voda
ČtvrtekJáhlová(1,9)
Vepřový řízek, bramborový salát, kinder řez(1,3,7,9)
citornová voda, voda
Pátek)
Slavnostní zakončení školního roku



Od: 18. 6. 2018 do 22. 6. 2018


 Polévka
Hlavní chod
PondělíKmínka s opeč. chelbem(1,9)
Kuřecí maso,sýrová omáčka,penne(1,7)
voda s citronem, ochucená voda
ÚterýSlepičí vývar s drobením (1,9)
Filetový plátek na zelenině,brambor.pyré(4,7)
broskev, džus, voda
StředaAjvarová s kuskusem (1,9)
Hovězí stroganov,rýže s quinoa semínky(1,7)
červená paprika, ochucená voda, voda
ČtvrtekUzená s pohankou(9)
Uzené maso,křenová omáčka,špenát.knedlík(1,7)
citronová voda
PátekKoprová s vejci(1,3,7,9)
Šumestr, okurek(1)
ovocný džus, voda




Informace o označování alergenů ve školní jídelně
Na základě právních norem EU-2000/13 do 13.12.2014, EU-1169/2011 článek 21 a vyhlášky 113/2005 Sb., v platném znění, o způsobu označování potravin, bude od 1. 12. 2014 součástí jídelního lístku informace o alergenech obsažených v jídle.
Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin (mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení patří i pokrmy) na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů).
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen. U jídelního lístku bude příloha-seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Ten, kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat.
Bližší informace vám sdělí vedoucí stravování paní Zuzana Kachlířová, tel. 518 631 133.

Seznam alergenů:

  • 1) obiloviny obsahující lepek
  • 2) korýši a výrobky z nich
  • 3) vejce a výrobky z nich
  • 4) ryby a výrobky z nich
  • 5) podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6) sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7) mléko a výrobky z něj
  • 8) skořápkové plody(ořechy,mandle)
  • 9) celer a výrobky z něj
  • 10) hořčice a výrobky z ní
  • 11) sezamová semena a výrobky z nich
  • 12) oxid siřičitý a siřičitany
  • 13) vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
  • 14) měkkýši a výrobky z nich