e Základní škola Dambořice - Jídelníček

Jídelníček


Od: 10. 12. 2018 do 14. 12. 2018


 Polévka
Hlavní chod
PondělíRybí jemná (1,49)
Kuřecí asijská pánev, tarhoňa(1,8)
ovocný džus, voda
Úterýzeleninovíá s kuskusem (1,9)
Čevabčiči, brambory, hořčice, cibule (1,10)
ledový salát, ovocný čaj, ochucená voda
StředaHrachový krém s toustovými krutony (1,9)
Hovězí líčka na šalvěji s mrkví,rýže tří barev
mandarinka, ovocný čaj, sirup
ČtvrtekPísmenková(1,9)
Vepř. pečeně, zelí z červené řepy, bramborový knedlík(1,3)
džus, čaj
PátekZ hlívy ústřičné (1,9)
Špagety se sýrovým přelivem (1,7)
jablko, čaj, ochucená voda


Od: 3. 12. 2018 do 7. 12. 2018


 Polévka
Hlavní chod
PondělíCibulačka(1,9)
Krůtí přírodní plátek, pečené brambory, zelenina
ovocný džus, ochucená voda
ÚterýVývar z kostí s nudlemi (1,9)
Segedínský guláš, celozrnný knedlík(1,3,7)
ovoce, ovocný čaj, džus
StředaSalsa s ajvarem
Kuře pečené na rozmarýnu,rýže s paprikou
hruškový kompot, ovocný čaj, ochucená voda, voda
ČtvrtekLuštěninová (1,9)
Bulharská musaka, okurek (3,7)
džus, čaj
PátekKvětáková s bramborem (1,9)
Jogurtové koule s ovocným přelivem (1,7)
mléko, čaj



Informace o označování alergenů ve školní jídelně
Na základě právních norem EU-2000/13 do 13.12.2014, EU-1169/2011 článek 21 a vyhlášky 113/2005 Sb., v platném znění, o způsobu označování potravin, bude od 1. 12. 2014 součástí jídelního lístku informace o alergenech obsažených v jídle.
Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin (mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení patří i pokrmy) na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů).
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen. U jídelního lístku bude příloha-seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Ten, kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat.
Bližší informace vám sdělí vedoucí stravování paní Zuzana Kachlířová, tel. 518 631 133.

Seznam alergenů:

  • 1) obiloviny obsahující lepek
  • 2) korýši a výrobky z nich
  • 3) vejce a výrobky z nich
  • 4) ryby a výrobky z nich
  • 5) podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6) sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7) mléko a výrobky z něj
  • 8) skořápkové plody(ořechy,mandle)
  • 9) celer a výrobky z něj
  • 10) hořčice a výrobky z ní
  • 11) sezamová semena a výrobky z nich
  • 12) oxid siřičitý a siřičitany
  • 13) vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
  • 14) měkkýši a výrobky z nich